Німеччина відкрила в Україні черговий завод з виробництва дронів Quantum-Systems

14:19, 19.04.2024
Німеччина відкрила в Україні черговий завод з виробництва дронів Quantum-Systems

Безпілотник Vector. - виробник безпілотників Quantum-Systems відкрив завод в Україні - його дронами Vector користуються ЗСУ. (Фото: сайт Quantum-Systems.)

Завод з виробництва дронів в Україні з потужністю до 1 000 безпілотних комплексів на рік відкрив німецький виробник безпілотників Quantum-Systems.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті виробника.

 

Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні, очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 людей.

 

Там вироблятимуть як самі дрони, так і запчастини й комплектуючі. Quantum-Systems інвестує в нове виробництво до €6 мільйонів протягом наступних двох років.

 

 

Наразі в Україні працює R&D-центр (центр досліджень і розробок) Quantum-Systems, на базі якого є центр обслуговування, підтримки, навчання та логістики. Збройні сили України мають на озброєнні від Quantum-Systems розвідувальні БпЛА Vector. Їх Україна почала отримувати ще з травня 2022 року. Протягом цього року війська отримають 500 одиниць Vector.

 

Започаткування нового підприємства з виробництва безпілотників відбулося під час візиту німецької делегації в Україну на чолі віцеканцлера і федерального міністра з питань економіки та кліматичних питань Роберта Габека та у присутності міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

 

Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні, і очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 людей.

 

Очікується, що він збільшить виробничі потужності до 1 000 безпілотників на рік, включно з виробництвом запчастин.

 

Quantum-Systems інвестує у нове виробництво до шести мільйонів євро протягом наступних двох років.

 

"Для компанії це вотум довіри до України та її громадян, що свідчить про намір надавати Україні довгострокову підтримку в захисті країни", – наголосили у пресслужбі компанії.

 

Наразі Quantum-Systems виробляє безпілотники подвійного призначення на трьох підприємствах для цивільного та державного секторів. На виробництві задіяні приблизно 250 працівників. В Україні це четвертий завод німецької компанії.

 

Безпілотники середнього радіуса дії Vector компанії Quantum-Systems експлуатуються в Україні з травня 2022 року.

 

Наразі за фінансування урядом Німеччини було надано 212 систем. У компанії повідомили, що до кінця року в Україну очікується поставка 500 БПЛА.

 

Як повідомляла УМ, в Україні створили дрон здатний досягнути Сибіру.