Ілля Вітюк звільнений з посади начальника Департаменту кібербезпеки СБУ

21:14, 01.05.2024
Ілля Вітюк звільнений з посади начальника Департаменту кібербезпеки СБУ

Ілля Вітюк втратив посаду після скандалу. (Фото СБУ)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про офіційне звільнення Іллі Вітюка з посади начальника Департаменту кібербезпеки СБУ після корупційного скандалу.

 

Раніше журналісти з’ясували, що дружина Вітюка під час війни купила квартиру за понад 20 мільйонів гривень. Після цього фігурант розлідування намагався розправитися з автором за допомогою місцевого ТЦК.

 

Як інформє Україна молода, відповідний указ 257/2024 оприлюднено на сайті Офісу президента в середу.

 

«Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України», - йдеться у документі.

 

Нагадаємо, на початку квітня журналісти-розслідувачі "Слідства.Інфо" знайшли у дружини Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру преміумкласу на майже 200 квадратів.

 

Після розслідування журналістів голова СБУ Василь Малюк відсторонив Вітюка на час перевірки обставин і послав на передову.

 

Нацагентство із запобігання корупції розпочало перевірку способу життя "з метою встановлення відповідності рівня життя Вітюка І.А. з наявним у нього та членів його сім’ї майном та одержаними ними доходам".